Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 mars 2019 | 12:00

"The Simpsons" drar tillbaka Michael Jackson-avsnitt

Avsnittet "Stark Raving Dad", med Michael Jackson som hemlig röstskådespelare, kommer inte längre att inkluderas på DVD, Blu-ray och streaming.
Den omtalade och oerhört debatterade dokumentären "Leaving Neverland", om Michael Jacksons påstådda sexuella övergrepp på Wade Robson och James Safechuck när de var barn, fortsätter att uppröra.
 
Den exekutive producenten James L. Brooks, skaparen Matt Groening och showrunnern Al Jean, som ligger bakom den animerade kultserien "The Simpsons", har beslutat sig för att dra tillbaka avsnittet "Stark Raving Dad" (premiäravsnittet på den tredje säsongen år 1991) som inkluderar Michael Jackson som röstskådespelare.
 
- Det känns helt klart som det enda rätta valet. Mina kollegor - som spenderat våra liv åt att bråka över varandras skämt - var helt eniga om detta, berättade Brooks för The Wall Street Journal tidigare under natten.
 
Bild ur Simpsons-avsnittet "Stark Raving Dad".
 
I det nu tillbakadragna avsnittet träffar Homer Simpson mannen Leon Kompowsky, som tror sig vara Michael Jackson, på ett mentalsjukhus. Inledningvis var det hemligt att Jackson själv gjorde rösten till karaktären, men skaparna avslöjade senare att det faktiskt var stjärnan (som var ett "The Simpsons"-fan) själv som hade lånat ut sin röst till avsnittet.
 
Michael Jacksons fans, och många som kände honom, fortsätter att hävda att "Leaving Neverland" bygger på lögner av Robinson och Safechuck. De har tidigare båda försvarat Jackson, men förklarar i dokumentären varför de nu slutligen valt att träda fram med "sanningen".
 
 
Jackson som har varit död i snart tio års tid kan givetvis inte bemöta de nya anklagelserna, men hann innan sin död anklagas av två andra pojkar och bedyrade i de fallen sin oskuld. På söndag släpper SVT båda delarna av dokumentären på SVT Play, den 12 och 14 mars visas de båda delarna sedan även på SVT1.
 
Vad tycker du om "The Simpson"-skaparnas beslut att dra tillbaka avsnittet med Jackson? Kommentera gärna nedan!
| 8 mars 2019 12:00 |