Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 oktober 2016 | 10:15

"The Simpsons" drar nytta av virtual reality i avsnitt 600

VR-upplevelsen blir tillgänglig på Android och iOS.
"Simpsons" har varit med oss genom årtionden och revolutionerat marknaden för vuxen-tecknat. Nu tar de steget att bli först med VR-teknik, alltså Virtual Reality, bland tv-serier.

Som bekant avslutas varje "Simpsons"-intro med ett litet skämt när familjen samlas i soffan och slår på tv:n. I sitt 600:de avsnitt kommer soff-skämtet, som de kallar "Planet of the Couches", att visas som vanligt i 45 sekunder på vanlig tv, men finnas tillgängligt i en förlängd version på 3 minuter som VR-upplevelse på Android- och iOS-enheter.Tittaren kommer att kunna utforska 6 olika versioner av världen och vara del av en chockartat höjdpunkt. "Simpsons" samarbetar med Google för att göra upplevelsen möjlig och Google kommer även att dela ut 25 000 gratis Google Cardboard-glasögon i "Treehouse of Horror XXVII"-tema med en av familjemedlemmarna som dekoration på sidan.

Homer Simpson lämnar själv ett citat i pressmeddelandet:

- Till en början var vi tveksamma till att samarbeta med Google eftersom vi inte visste vilka de var, men efter att ha googlat företaget var vi väldigt imponerade.

Klassisk Homer. De 600:de avsnittet "Treehouse of Horror XXVII" har amerikansk premiär den 16 oktober.

Har du provat på Virtual Reality ännu?
| 7 oktober 2016 10:15 |