Trailer

Skribent

Tobias Andersson

18 juli 2023 | 16:30

Trailer: Kinesisk mytologi får liv i animerad familjekomedi

En egoistisk apa smiskar demoner i ny familjekomedi från Netflix. Det ser onekligen ut att bli ett härligt äventyr i samma anda som ”Kung Fu Panda”.
I sommar släpper streamingjätten den animerade storsatsningen ”Apkungen”, ett actionfyllt äventyr för hela familjen. En karismatisk (och aningen självgod) apa drar ut på ett spännande äventyr för att dela ut smisk till hundra demoner och farliga drakar.
 
”Apkungen” är Netflix familjevänliga tolkning av berättelse om Sun Wukong. Ett flera hundra år gammalt litterärt verk från Asien som bland annat inspirerat animén ”Dragon Ball”.
 
För att göra oss varma i kläderna har streamingtjänsten släppt en första trailer för äventyret som går att kika på nedan. I den ack så underhållande trailern får vi se hur apan och hans magiska stav ställs inför utmaningar där den ena är svårare än den andra. Men hans största fiende är i slutändan hans stora ego.
 
 
Komikern och skådespelaren Jimmy O. Yang (känd från ”Silicon Valley” och ”Space Force”) lånar ut sin röst till huvudkaraktären. Stephanie Hsu som i år nominerades till en Oscar för bästa kvinnliga biroll i ”Everything Everywhere All at Once” röstskådespelar också åt en karaktär.
 
Den 18 augusti får vi dyka ner i ”Apkungens” mytologiska värld då filmen får exklusiv premiär hos Netflix.
| 18 juli 2023 16:30 |