Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 december 2017 | 22:15

"The Marvelous Mrs. Maisel" är en av årets bästa nya tv-serier

Amazon har verkligen fått till en riktig fullträff med Rachel Brosnahan i huvudrollen som Mrs. Maisel - hon gör tv-serien till en av årets mest underhållande.
Med bara några få veckor kvar på året så finns nu en av årets bästa nya serier tillgänglig att streama hos Amazon.
 
Redan under Amazons pilotsäsong i mars, tidigare i år, stod det klart för både tittare och Amazon själva att de hade hittat något speciellt i "The Marvelous Mrs. Maisel" - vilket var varför de beställde två säsonger av tv-serien på direkten.
 
Handlingen utspelar sig i 60-talets Amerika och kretsar kring en husfru och tvåbarnsmamma (Rachel Brosnahan), som plötsligt blir lämnad av sin make - för hans yngre sekreterare. Men egentligen handlar serien om hennes frigörelse och oväntade talang som stand-upkomiker. Från det att Brosnahan entrar scenen den första gången är man fast - plöstligt har resten av säsongen svept förbi.
 
 
Seriens skapare är ingen mindre än Amy Sherman-Palladino, som både skrivit manus, regisserat samt producerat "The Marvelous Mrs. Maisel". Sherman-Palladino låg även bakom "Gilmore Girls" och även om likheterna mellan serierna, rent handlingsmässigt är små, är hennes sätt att skriva pingis-dialoger det samma.
 
Dialogerna hoppar fram mellan karaktärerna lika kvickt som en pingisboll under en final i OS, precis som de gjorde i "Gilmore Girls" - men av någon anledning tror jag att "Mrs. Maisel" kommer att tilltala en större publik.
 
Framförallt är det Rachel Brosnahan (som du kanske känner igen från "House of Cards") som står för en fullständigt magisk rollprestation i sin huvudroll, serien är faktiskt värd en titt bara baserat på hennes genombrott - men lyckligtvis bjuder även hennes skådespelarkollegor på hög kvalité. Ta en titt på trailern här nedan för ett litet smakprov och avgör själv!
 
 
Om det finns en rykande färsk serie jag skulle rekommendera under de kommande lediga dagarna kring jul - är "The Marvelous Mrs. Maisel" utan tvekan det givna valet!
 
Den första säsongens samtliga avsnitt finns att ta del av i den svenska Amazon Prime-appen. Säsong 2, som alltså redan bekräftats, bör dyka upp någon gång under 2018.
 
Kommer du att ge "The Marvelous Mrs. Maisel" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 1 december 2017 22:15 |