Film

Skribent

Mats Karlsson

26 december 2009 | 19:03

"The Lost Symbol" kommer på bio 2012

Dan Browns nyutgivna bok "The Lost Symbol" och tillika uppföljare till "Da Vinci-koden" kommer redan till biograferna 2012.

Dan Browns tredje bok i serien släpptes i handeln så sent som i september i år och kretsar även denna gång kring professor Robert Langdon och ett mysteriumlösande som utspelar sig under en 12-timmars period.

Bland de första som fick ett ex av boken var Tom Hanks som spelar professor Langdon i filmerna "Da Vinci-koden" och "Änglar och Demoner".

- Det är en riktig page-turner. Dan Brown vet verkligen hur man skriver ihop en historia. Jag var helt utmattad i slutet av boken, säger Hanks.

Hanks berättade också ifall "The Lost Symbol" får grönt ljus kommer han gärna tillbaka som Langdon.

- Det gör jag gärna om de bestämmer sig för att göra det. Jag tänker inte hålla mig borta från den. Om de tänker göra en tredje film hoppas jag att de frågar mig, berättar Hanks.

Trots att "Änglar och Demoner" inte övertygade på de amerikanska biograferna med 133 miljoner dollar i inspelade pengar på en budget av 150 miljoner är Sonys plan att få tredje filmen klar till 2012. Anledningen är att "Änglar och Demoner" gick betydligt bättre i övriga världen där filmen drog 352 miljoner och sammanlagt spelade den in 485 miljoner dollar.

Den första filmen gick dock betydligt bättre som spelade in 217 miljoner dollar i USA och 758 miljoner på världsbasis.

Men enligt sajten Cinemablend är regissören Ron Howard för närvarande osäker om han tänker återvända till tredje filmen.

| 26 december 2009 19:03 |