Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

7 december 2016 | 12:00

"The Leftovers" är tillbaka i april med avslutande säsong

HBO har prickat in säsong 3 i kalendern nu.
Vad jänder med mänskligheten när 150 miljoner människor försvinner spårlöst från Jordens yta i en mystisk händelse?  Det är kärnan i tv-serien "The Leftovers" på HBO Nordic, som nu har bestämt att säsong 3 kommer i april 2017.

Den första säsongen hade premiär 2014, men var inte helt utan problem. När en betydligt bättre andra säsong kom över ett år senare hade serien svårt att få upp tittarsiffrorna, trots hyllningarna. Därför var en tredje säsong aldrig någon givenhet och det bör glädja seriens tittare att nya avsnitt kommer så snart som till våren.

Dessvärre blir säsong 3 också slutet på "The Leftovers". Antalet avsnitt i den nya säsongen kortas ocks ner från tio stycken till åtta. Inga detaljer om handlingen har avslöjats än förutom att hela den sista säsongen kommer att utspela sig i Australien istället, dock med samma skådespelare.

Även om det kan vara tråkigt att avsnitten blir färre och att serien läggs ner kan tittare vara tacksamma för att serien åtminstone får ett slut och att "The Leftovers" inte blir ytterligare en serie som svävar i limbo för alltid.

Vad tycker du som har sett "The Leftovers"?
| 7 december 2016 12:00 |