Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juli 2019 | 08:30

"The Handmaid's Tale" klar för säsong 4 - vill vi verkligen ha den?

Hulu ger sin Emmyvinnande tv-serie ännu en säsong - men kommer fansen verkligen fortsätta att titta?
Det kommer knappast som någon större överraskning att Hulu har beställt en fjärde säsong av sin hyllade och Emmyvinnande tv-serie "The Handmaid's Tale". Nyheten presenterades under Television Critics Associations sommarpressturné, när det var dags för Hulu att möta pressen, enligt Deadline som fanns på plats.
 
Den första säsongen baserades på Margaret Atwoods bok, med samma namn, och blev den första streamingserien någonsin att vinna en Emmy för bästa dramaserie - ett pris som exempelvis Netflix och Amazon hade spenderat stora summor på att försöka knipa.
 
Istället blev det "The Handmaid's Tale" som vann och satte Hulu på kartan och fick streamingtjänsten, som idag kontrolleras av Disney, att börja satsa på fler originalserier. Det går inte heller att förneka att vi har fått några av de individuellt bästa skådespelarprestationerna i just "The Handmaid's Tale".
 
 
 
Men för alla som har följt årets tredje säsong av serien, så har jag inte stött på någon som inte tycker att vi redan tappat mycket av manuskvaliteten - ju längre bort vi rört oss från Atwoods bok. Om det är något vi har lärt oss från i år, så är det hur tråkigt det är när förväntansfulla fans vänder ryggen åt en tidigare älskad serie (behöver jag ens nämna "Game of Thrones" här?).
 
Den första säsongen var fantastisk, den andra en värdig uppföljare som inte riktigt nådde samma nivå och den tredje verkar få många att börja tappa intresset. Nu hoppas jag verkligen att de tänker igenom den fjärde säsongen ordentligt och börjar sy ihop sin story, innan fansen vänder ryggen åt "The Handmaid's Tale" och får oss att glömma den där fantastiska första säsongen.
 

Läs också: Netflix gör den femte och sista säsongen av "Lucifer" extra lång

 
Vad tycker du om att "The Handmaid's Tale" är klar för en fjärde säsong? Kommentera gärna nedan!
| 27 juli 2019 08:30 |