Film

Skribent

Mats Karlsson

14 mars 2011 | 16:29

"The Fighter" åtta på biotoppen

Det blev en dålig helg för premiärfilmerna. Det blev istället "The King's Speech" som tog hand om förstaplatsen. Filmen har till dags dato lockat 245 000 biobesökare. Av veckans premiärfilmer lyckades "Adjustment Bureau" bäst med en fjärde plats och på åttonde plats hittar vi "The Fighter" som i helgen sågs av 9000 biobesökare.

I USA blev det "World Invasion: Battle Los Angeles" som krossade allt motstånd och blev obestridd bioetta. Filmen spelade in finfina 36 miljoner dollar under premiärhelgen och kommer inte få några problem att spela in produktionsbudgeten på 70 miljoner. Däremot gick inte lika bra för Disneyfilmen "Milo räddar Mars" som floppade rejält. Filmen spelade in katastrofala 6.8 miljoner och det kommer bli en hopplös uppgift att spela in den höga budgeten på 150 miljoner dollar.

- Den rätta biopubliken kom, men inte det antal vi behövde. Jag är besviken för filmmakarnas skull. De har spenderat två år av sina liv för att göra en fantastisk film som ingen vill se, skriver Disney i ett uttalande.

Nu till helgen blir det mestadels smalfilm. Undantagen är svenska filmen "Hur många lingon finns det i världen?" och "Big Mommas - Sådan far, sådan son". I smalfilmsutbudet hittar vi Ken Loachs "Route Irish" och Oscarsnominerade dokumentären "Exit Through the Gift Shop".

Kolla in hela topplistan här

| 14 mars 2011 16:29 |