Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 september 2016 | 09:30

"The Dark Tower" blir fortfarande tv-serie, trots allt

Det är inte bara filmen som är på väg. Den fjärde boken skrivs om till manus och kan vara på tv 2018.
Har du siktet inställt på filmatiseringen av "The Dark Tower" i februari? Lägg då till tv-serien baserat på boken också.

Det har gått många år sedan de första ryktena om en tv-serie började spridas och många har kommit och gått på projektet. Manusförfattaren bakom filmen, Akiva Goldsman, bekräftar dock för EW att tv-serien fortfarande är aktuell.

Det är framför allt den fjärde boken, "Wizard and Glass", som ska ligga till grund för serien. Denna fokuserar mestadels på Idris Elbas karaktär Roland, eller "Gunslinger", så räkna med att han återvänder i sin roll när det bär av, tillsammans med Tom Taylor som Jake Chambers. Det lär också bli nödvändigt att hitta barnskådespelare som kan gestalta deras yngre jag. Det är också möjligt att Matthew McConaughey dyker upp som The Man In Black.

- I filmen är Roland med om en ofantlig förlust. Den mest påtagliga, personliga, existentiellt hjärtkrossande förlust som en karaktär kan gå igenom, berättar Goldsman. Medan filmen gestaltar hans sista jakt på nytt hopp, visar tv-serien hur det sista hoppet går förlorat.

MRC planerar 10-13 avsnitt som kan vara här 2018. Tills dess kan vi se fram emot "The Dark Tower"-filmen med premiär den 17 februari 2017.

Är du nyfiken på "The Dark Tower"?
| 22 september 2016 09:30 |