Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

13 oktober 2016 | 09:00

Satir och skräck i nästa "Black Mirror" - nya trailers ute!

Säsong 3 har premiär på Netflix den 21 oktober.
I väntan på säsong 3 av Netflix antologiserie "Black Mirror" släpps idag ett par trailers för två avsnitt som har förhandsvisats på Toronto International Film Festival. 

Vad serien gör bäst är att skildra vår samtid ur en obehaglig men sann och underhållande vinkel. Varje säsong är fristående, så om du inte har upptäckt "Black Mirror" än är det bara att hoppa på tåget nu.

Det första klippet är en trailer för avsnittet "Nosedive". Föreställ dig att våra beteenden på nätet skulle appliceras på våra verkliga liv. På samma vis som vi är besatta av att få fler gilla-markeringar och hålla uppe en fasad av det perfekta livet genom selektiva statusuppdateringar, skulle vi bedömas på våra sociala interaktioner på stan och på jobbet, få en offentlig rankning av oss själva som personer och sedan få rabatter och förmåner för att vi är vackrast, roligast och allmänt bättre än alla andra. Obehagligt nära sanningen redan?
 

Den andra trailern är för "Playtest": ett avsnitt om en äventyrlig man som ska provspela och utvärdera ett nytt tv-spel, vilket leder till obehagliga konsekvenser. Detta är, i motsats till "Nosedive", ett avsnitt i "techno-horror"-stil. Samtidigt syftar avsnittet till att göra vad exekutiva producenten Annabel Jones beskriver i klippet som "hålla upp en spegel för samtiden, så att vi kan stanna upp och reflektera, men på ett underhållande vis."


Du som redan är frälst är säkert glad över att Netflix redan jobbar på en fjärde säsong! Säsong 3 kommer till Netflix den 21 oktober.

Kommer du att se säsong 3 av "Black Mirror"?
| 13 oktober 2016 09:00 |