Film

Skribent

Josefine Krischausky

5 december 2021 | 12:30

Teaserpremiär: Leatherface är tillbaka i ny "Texas Chainsaw Massacre"

Uppföljaren till "Motorsågsmassakern", som utspelar sig nära 50 år efter originalet, släpps på Netflix i februari 2022.
Nästan 50 år senare har det blivit dags för Leatherface att plocka fram motorsågen igen. Den berömda karaktären återvänder nästa år i nya "Texas Chainsaw Massacre", som följer upp händelserna i Tobe Hoopers ikoniska originalfilm från 1974. 
 
Den nya filmen följer en något annorlunda tidslinje än övriga uppföljare, och återbesöker en Leatherface som har hållit sig gömd i flera decennier. Men när en ny grupp ungdomar stör hans skyddade tillvaro väcks mordlystnaden till liv igen, samtidigt som han på nytt drabbar samman med den tidigare överlevaren Sally.
 
Nu bjuder Netflix på en första titt på filmen, och meddelar även att den släpps i början av 2022. Se den nya teasern här:
 
 
I rollen som den numera rätt gamla Leatherface ser vi Mark Burnham. Medverkar gör även skådespelare som Elsie Fisher ("Eighth Grade"), Olwen Fouéré ("Mandy"), Nell Hudson ("Outlander") och William Hope ("Aliens - Återkomsten").
 
Uppföljaren är regisserad av David Blue Garcia, med en berättelse från skräckfilmskaparen Fede Álvarez, som sedan tidigare ligger bakom 2013 års remake av "Evil Dead". Förutom att tillfredsställa alla fans av  "Motorågsmassakern", siktar de på att filmen ska vara en riktigt skrämmande upplevelse som hemsöker publiken även långt efter sitt slut.
 
– Det är alltid mitt mål som manusförfattare, och numera som producent: att se till att jag skapar något som kommer att stanna med någon under en lång, lång tid, säger Álvarez till Entertainment Weekly
 
"Texas Chainsaw Massacre" får exklusiv streamingpremiär på Netflix den 18 februari. 
| 5 december 2021 12:30 |