Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

3 januari 2017 | 12:00

Tänk om "Game of Thrones" i själva verket är en temapark i "Westworld"?

Det här klippet korsar de två HBO-succéerna och får oss att se på Westeros med helt nya ögon.
Det är alltid roligt att leka med idén att två av dina favoritserier en dag skulle korsas och visa sig vara del av samma universum och en särskilt intressant sådan korsning vore en mellan HBO:s storfavorit "Game of Thrones" och nykomlingen "Westworld".

Ett fan som kallar sig själv Shahan Reviews på YouTube har klippt ihop en egen video som föreslår att Westeros i själva verket kanske bara är ytterligare en av alla de extrema temaparkerna som existerar i "Westworld", där besökarna har friheten att leva ut vilka sjuka fantasier som helst med parkens värdar utan att ta några konsekvenser.


Klippet fokuserar specifikt på Jon Snows liv som ledaren för The Night's Watch uppe i norr, fram till den stora avrättningen där han huggs ner av sina egna mannar. Videon föreslår att hans återupplivning bara är en av många återupprepningar av samma händelser och att besökarna i Westeros temapark - om det nu fanns en sådan - kan delta i trakasserierna mot Jon Snow som en återkommande attraktion.

Klippet pekar till och med ut i detalj vilka karaktärer som skulle kunna vara besökare och vilka som skulle kunna vara de stackars värdarna. Likt värdinnan Dolores i "Westworld" kanske Jon skulle vakna upp en dag och inse att hans liv bara går ut på lidande för andras nöje och att han är fast i en fruktansvärd loop som han måste bli fri ifrån. Se själv i videon ovan.

Vad tycker du om idén att korsa "Game of Thrones" och "Westworld"? Skulle du titta på en sådan serie?
| 3 januari 2017 12:00 |