Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 mars 2021 | 09:00

"Talismanen" blir tv-serie från Spielberg och "Stranger Things"-gänget

Stephen Kings och Peter Straubs bok "The Talisman" blir Netflix-serie, producerad av Steven Spielberg och "Stranger Things"-skaparna.
THR rapporterar att Netflix har lagt en beställning på en tv-adaption av Stephen Kings och Peter Straubs bok "The Talisman" (svensk titel: "Talismanen") från 1984. Steven Spielberg kommer att producera serien genom sitt produktionsbolag Amblin Television tillsammans med "Stranger Things"-skaparna Matt och Ross Duffer. 
 
Spielberg ska ha varit så intresserad av projektet att han redan 1982, två år före boken släpptes, säkrade både film och tv-rättigheterna för all framtid till "The Talisman". Sedan ska han ha spenderat över 35 år med att försöka adaptera boken till film, utan att lyckas. Men nu kommer projektet istället att adapteras som en tv-serie och han har dessutom plockat in "Stranger Things"-gänget för hjälp.
 
Handlingen i "The Talisman" kretsar kring den 12-årige pojken Jack Sawyer som ger sig ut på en episk road trip, för att rädda sin döende mammas liv. Målet är att hitta ett föremål som kallas "Talismanen", som besitter speciella krafter som både kan bota hans mamma - och rädda hela vår värld. Jakten leder honom även in i en farlig parallell tvilling-värld till Jorden, som kallas för The Territories. 
 
Om det finns något team som har lyckats göra en populär tv-serie om en pojke som hamnar i en farlig parallell-värld till Jorden, så är det ju onekligen "Stranger Things"-gänget. Eftersom Duffer-bröderna fortfarande är upptagna med sin egen serie så kommer de däremot bara vara med som producenter av den nya serien, medan "Stranger Things"-manusförfattaren och producenten Curtis Gwinn kommer att agera showrunner för den kommande serien.
 

Läs också: Den fjärde säsongen av "Stranger Things" blir inte den sista

 
Är du sugen på att se vad Netflix kan hitta på med "The Talisman"? Kommentera gärna nedan!
| 6 mars 2021 09:00 |