Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

9 mars 2017 | 18:00

"Taboo" får en till säsong i början av 2018

1800-talsdramat om James Delaney fortsätter när "han tar sitt gäng till nya platser".
"Taboo" finns tillgänglig på HBO Nordic sedan premiären i januari och nu har den förnyats för en andra säsong med åtta nya avsnitt. Den förväntas få premiär i början av nästa år.

Serien är en enda stor återförening för skaparen och huvudrollsinnehavaren Tom Hardy. Han har skrivit manus ihop med sin far Chip Hardy och Steven Knight, som var hans regissör på "Locke". Hardy har också spelat Alfie Solomons i Knights andra serie "Peaky Blinders" vid två tillfällen och kommer att medverka i nästa säsong också. Producent på "Taboo" är Ridley Scott, som Hardy arbetade med på "Child 44".


- Vi har försökt att skildra berättelsen på ett impressionistiskt sätt snarare än bildligt, vilket vi hoppas ska fånga andan under den här mycket speciella tidsepoken i historian. James Delaney kommer att fortsätta att utforska olika verkligheter ihop med sitt gäng när han tar dem till nya platser.

"Taboo" har en imponerande rollista med namn såsom Jonathan Pryce, Oona Chaplin, Stephen Graham, Michael Kelly, Jessie Buckley, David Hayman, Tom Hollander, Jason Watkins, Franka Potente, Jefferson Hall, Ed Hogg, Leo Bill, Christopher Fairbank, Richard Dixon, Mark Gatiss, Nicholas Woodeson, Lucian Msamati och Robert Parker.


Se säsong 1 på HBO Nordic.
| 9 mars 2017 18:00 |