Serie

Skribent

MovieZine

20 juni 2018 | 15:30

"Systrar" är julens stora dramaserie på SVT

När två världar krockar spirar både kärleken och vänskapen under sommaren 1968. I jul och nyår sänds relationsdramat ”Systrar” i tre delar på SVT.


I ett pressmeddelande från SVT beskrivs ”Systrar” som ett ”relationsdrama som utspelar sig i en omvälvande tidsepok”.
 
Året är 1968 och den unga arbetarklasstjejen Karin (Mikaela Knapp) har just gått ut ur journalisthögskolan. Hon får inte sitt drömjobb på morgontidningen Stockholms Dagblad utan får nöja sig med ett sommarvick på en lokaltidning i Ystad. Beväpnad med sin skrivmaskin hyr hon ett rum i en stor villa hos familjen som äger både tidningen och stadens hotell.

En vänskap formas snabbt med ägarfamiljens jämnåriga dotter Ingela och strax ansluter även Karins väninna Lottie, som precis debuterat som konstnär, och Karins nya pojkvän Janne från Stockholm. Ingen kan då ana hur dessa tre personers närvaro ska komma att förändra livet för dem som dittills vare sig brytt sig om studentrevolter, Vietnamkriget eller Woodstock-festivalen.
 
Serien bygger på ett originalmanus av Martina Bigert och Maria Thulin som tidigare skapade ”Gynekologen i Askim”. I huvudrollerna ser vi Mikaela Knapp, Maja Rung och Anna Åström och för regin står Kristina Humle (”Äkta människor”, ”Innan vi dör”).
 
"Systrar" får sin premiär på SVT kring jul.
| 20 juni 2018 15:30 |