Film

Skribent

Mats Karlsson

2 juli 2011 | 14:50

Synopsis till "Prometheus"

Fox har nu släppt en officiell synopsis till Ridley Scotts science fiction-äventyr "Prometheus".

Det som en gång började som en uppföljare till "Alien 4" förvandlades slutligen till en prequel och för en tid sedan kom beskedet att Scott hade dumpat prequel-idén för att göra en helt ny sci-fi. Men senaste beskedet är att det ska finnas mycket "Alien-DNA" i "Prometheus".

Sajten io9 fick in en synopsis för filmen från en tipsare, men Fox hävdade att synopsin var falsk. Istället gav de io9 en officiell synopis som lyder så här:

"Visionären Ridley Scott återvänder till den genre han hjälpte till att definiera, genom att skapa ett episkt science fiction-äventyr som utspelar sig i de mest farliga hörnen i universum.

En grupp vetenskapsmän och utforskare ger sig ut på en spännande resa som sätter deras fysiska och mentala begränsningar på prov och strandsätter dem på en avlägsen planet, där de hittar svaren till våra mest djupsinniga frågor och till livets främsta mysterium."

I rollerna ser vi Michael Fassbender, Idris Elba, Charlize Theron, Guy Pearce, Noomi Rapace och så ska även Ben Foster ("X-Men: The Last Stand" och "3:10 to Yuma") vara klar för filmen, enligt Joblo.

"Prometheus" får världspremiär 8 juni 2012.

| 2 juli 2011 14:50 |