Serie

Skribent

MovieZine

1 november 2017 | 13:00

2017 års julkalender i SVT blir ett härligt sci-fi-äventyr - se trailern!

Kolla in den första trailern till ”Jakten på tidskristallen” här på MovieZine!
När onda krafter planerar att stanna tiden dagen innan julafton visar det sig att tre barn är de enda som har förmågan att resa till universums mitt och stoppa detta. Det är starten på årets julkalender "Jakten på tidskristallen", som regissören Tord Danielsson kallar för ”ett episkt äventyr med mycket humor och hjärta.”

- Man kommer tas med till främmande planeter, möta läskiga skurkar och knasiga robotar. Vår egen kärleksfulla hyllning till alla fantastiska filmer vi själva växte upp med. Men det är också en berättelse om vänskap och att ensam faktiskt inte är stark. Vi tror att det blir en spännande resa att följa för hela familjen, säger regissören Tord Danielsson i ett pressmeddelande.
 
 
Tre barn ska rädda världen
 
Barnen Asrin, Lima och Max kommer in på den mytomspunna internatskolan Framtidsakademin, en skola för unga med unika egenskaper. De kan inte tro sina ögon när de upptäcker att de är utvalda, och att professor Styregaards matematikprogram egentligen är ett hemligt projekt som ska rädda världen.

Men resor i universum är inte så lätt som professor Styregaard tror. Portalen de färdas i är komplex och det är extremt lätt att hamna fel. Barnen är världens sista hopp, och frågan är om de kommer att lyckas före julafton? För om tiden stannar blir det ingen julafton!
 
 
- Det här blir en annorlunda, äventyrlig, fruktansvärt spännande, rolig och lite sorglig julkalender. Jag älskar den här rollen, säger Eva Rydberg som spelar professor Styregaard i julkalendern.

De tre barnen spelas av Monna Orraryd, Vincent Wettergren och Naima Palmaer. I övriga roller sys Rikard Wolff, Felice Jankell, Kodjo Akolor, Fredrik Granberg, Sissela Benn med flera. Årets julkalender får premiär - förstås - den 1 december i SVT.
 
Se trailern till "Jakten på tidskristallen" här:
 
 
Vad tror ni om årets julkalender från SVT? Kommentera nedan.
| 1 november 2017 13:00 |