Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2013 | 18:01

Svensk toppolitiker gör filmdebut

Peter Magnusson berättar om den oväntade gäststjärnan: "Hon var väldigt cool".

Om det inte räckte med Peter Magnusson i tre väldigt olika roller, bjuder nya dramakomedin "Tillbaka till Bromma" på en oväntad karaktär.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf gästade inspelningen i våras och spelade mot en av Magnussons karaktärer - nördige Kennet, som försöker fria till en kärlek under ett viktigt möte.

- Vi tyckte att det fanns en rolig krock mellan henne och Kennet som var kul. Kennets vän, Malin, jobbar ju som politiskt sakkunnig på näringsdepartementet. Och jobbar man där, då heter chefen Annie Lööf. Så vi hade inget annat val än att fråga henne, och då tackade hon ja, och det är vi väldigt glada för, berättar Magnusson för MovieZine.

Hur var det att spela in film med henne?

- Det är klart att det blir annorlunda när Sveriges näringsminister dyker upp. Men det var inga konstigheter, hon var väldigt cool. Det var väldigt generöst, måste jag säga. Ofta är det så med politiker på den nivån, man får fem minuter, men hon tog sig verkligen tid.

Blev scenen som ni hade tänkt er?

- Ja, den blev faktiskt precis som vi hade tänkt oss. Det var inte så att vi innerst inne ville att hon skulle göra någonting superknasigt. Utan det var mer idén om att liksom storma in på ett möte med Annie Lööf. Det är någonting med henne och allting som hon står för, som jag tycker blev roligt och intressant i kontrast med Kennets karaktär.

"Tillbaka till Bromma" har biopremiär 19 februari.

| 20 november 2013 18:01 |