Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

12 juli 2017 | 23:15

Superhjältetidning från "My Chemical Romance" blir Netflix-serie

Gerard Way från"My Chemical Romance", släppte för tio år sedan sin egen superhjältetidning, "The Umbrella Academy". Nu har Netflix beställt 10 avsnitt.
Under de senaste åren har vi matats med både framgångsrika filmer och serier om superhjältar. Netflix, som redan har visat vad de går för i samarbetet med Marvel, satsar nu på en superhjälteserie från en helt anann skapare, nämligen Gerard Way från bandet "My Chemical Romance". Det berättar CinemaBlend. Serien vi ska få heter "The Umbrella Academy".
 
Netflix satsar allt och har redan gett klartecken för 10 avsnitt. "The Umbrella Academy" är ritad av Gabriel Bá och handlar om en familj med olika superkrafter som har glidit isär varandra. Efter pappans mystiska dödsfall försöker de återförenas, men deras personligheter och krafter är för olika för att det ska råda någon harmoni i huset. Superhjältarna består av The Monocle, Spaceboy, The Kraken, The Rumor, The Seance, Number Five, The Horror och The White Violin.
 
 
Serien publicerades först 2007 och snart fanns sex nummer ute. Lika många nummer släpptes året därefter, så det finns en del material att jobba utifrån. I själva verket skulle serietidningen göras som film 2011, men projektet lades ner. Efter den skulle en tv-serie skapas 2015, men även den lades på is. Därför är det nog glädjande för fansen att Netflix räddar situationen.
 
Det är ännu oklart när tv-serien kommer att vara klar, men beställningen är lagd och den här gången ska det bli av.
| 12 juli 2017 23:15 |