Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

2 april 2021 | 15:30

Streamingtips: "Udda veckor" finns nu på Discovery+

För den som är sugen på underhållande tragikomik med Christine Meltzer och Linus Wahlgren i huvudrollerna, så finns det nu en lösning hos Discovery+.
Det råder ingen tvekan om att "skilsmässofamiljens" vardagsproblem både underhåller och berör. Det är något vi redan har fått se prov på i svenska "Bonusfamiljen" men kanske framför allt i den fullständigt lysande tv-serien "Better Things" från Pamela Adlon. 
 
Efter att ha fått tjuvkika på fyra avsnitt ur den första säsongen, så står en sak väldigt klar. "Udda veckor" är allt annat än udda, det är snarare en serie som beskriver många familjers verklighet. Meltzer har sysslat med underhållning och komedi länge och har givetvis inga problem med att leverera under delarna som ska vara roliga, särskilt om du gillar hennes tidigare produktioner. Det här är däremot en långt mer tragikomisk underhållning än vi har fått se från henne tidigare, för det går givetvis inte bara att använda sig av roliga situationer när barnen plötsligt tvingas pendla mellan sina föräldrar varannan vecka.
 
Till skillnad från "Alla utom vi", som släpptes på Discovery+ tidigare i år, så lutar "Udda veckor" mycker mer tydligt åt det komiska. Serien kommer sannolikt inte koras till en av årets bästa svenska nya tv-serier, men bjuder ändå på tillräckligt god underhållning för att kunna bli en långkörare.
 
 
Det första avsnittet av "Udda veckor" får premiär på Discovery+ den 2 april.
 

Läs också: "Alla utom vi" kan bli en av årets bästa svenska tv-serier

 
Kommer du att ge "Udda veckor" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 2 april 2021 15:30 |