Film

Skribent

Alexander Kardelo

23 september 2020 | 15:00

Streamingtips: Bakom kulisserna på "The Dark Knight"-trilogin

Warner Bros Youtube-aktuella dokumentär "The Fire Rises" går på djupet med Nolans hyllade superhjältetrilogi.
Den relativt okände brittiske filmskaparen Christopher Nolan hade bara gjort tre independent-thrillers innan han nappade på en utmaning: att göra något nytt och spännande med superhjälten Batman.

Resultatet blev "Batman Begins" (2005), och för första gången fick fansen en rejäl fördjupning i Bruce Waynes bakgrund, samtidigt som Nolan bevisade att serietidningsgenren kan leverera mycket mer än färgglad popcornunderhållning. Filmen följdes av den hyllade "The Dark Knight" (2008), och trilogin gjordes komplett med "The Dark Knight Rises" (2012).

I en 77-minuters dokumentär från Warner Bros får vi följa med bakom kulisserna på de tre filmerna, med en intressant inblick i allt från castingarbete till de teman som filmerna skildrar. Intervjuer med filmskapare och nördar som Gullermo del Toro och Zack Snyder utforskar också den kulturella inverkan som "The Dark Knight"-trilogin har fått med åren.

Här finns en hel del godis och tidigare ovisat material. Ta chansen att bland annat kolla in Christian Bales första provfilmningar som gjordes med Amy Adams som motspelare och i Val Kilmers gamla "Batman Forever"-dräkt. Kort sagt ett måste för både Batman-fans och filmälskare i stort.

Se dokumentären i sin helhet nedan.
 
 
Visst blir man sugen på att återse "The Dark Knight"-trilogin? Alla tre filmerna finns att streama på Netflix.
| 23 september 2020 15:00 |