Film

Skribent

Alexander Svensson

2 februari 2024 | 14:00

Streamingpremiär: Prime Video smyger ut en dundersågad actionkomedi med John Cena

Förra årets actionkomedi med John Cena och Alison Brie floppade hårt och sågades hänsynslöst.
“Freelance” är en actionkomedi som kom så sent som förra året, men trots det hunnit bli i det närmaste helt bortglömd. Det kan vara att det är så alla involverade vill ha det: filmen blev både sågad till fotknölarna och floppade stort på biograferna.
 
I “Freelance” ser vi John Cena i rollen som en före detta special forces-soldat, som blir hyrd för att agera livvakt åt en journalist (Alison Brie) som ska intervjua diktatorn i det fiktiva sydamerikanska landet Paldonia. Väl där går inget såklart som planerat, och allmänt kaos bryter ut.
 
John Cena och Alison Brie försöker springa och gömma sig från alla arga recensenter.
 
Inget gick som sagt som planerat med “Freelance” som film heller. På Rotten Tomatoes har filmen 6% positiva omdömen från kritiker. Det behöver knappast sägas att det är en riktigt usel siffra. Publikintresset var kyligare än en snöstorm i Kiruna då filmen, trots en budget på 40 miljoner dollar, bara spelade in i runda slängar 9 miljoner.
 
Nu har Amazon Prime Video dock plockat upp filmen här i Sverige, och från och med idag finns den att streama där. Så känner du för att gå mot strömmen och se något som de flesta inte brytt sig om att kolla på så kan du ge “Freelance” en chans.
 
 
| 2 februari 2024 14:00 |