Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 mars 2021 | 15:05

Streamingkriget: Disney Plus har redan över 100 miljoner prenumeranter

Den nya streamingtjänsten har bara funnits i lite drygt ett år, men har redan lockat till sig över 100 miljoner prenumeranter.
Variety rapporterar att Disney Plus har klivit över den imponerande gränsen på 100 miljoner prenumeranter globalt, under februari. Bob Chapek, Disneys nytillträdde VD, presenterade nyheten under företagets årliga möte med sina aktieägare.
 
- Den enorma succén med Disney Plus har inspirerat oss till att bli ännu mer ambitiösa och att öka våra investeringar betydligt kring utveckling av högkvalitativt innehåll. Faktum är att vi har satt ett mål på 100 nya titlar per år, vilket inkluderar Disney Animation, Disney Live Action, Marvel, Star Wars och National Geographic. Vår satsning på direct-to-consumer är företagets högsta prioritet och vår starka uppsättning av kommande innehåll kommer att fortsätta att driva på tillväxten, kommenterar Chapek den goda nyheten.
 
För en månaden sedan låg siffran på 94,9 miljoner och sedan dess har vuxendelen Star lanserats i Sverige och på flera andra ställen i världen, med hundratals nya filmer och tv-serier tillgängliga i Disney Plus-appen. För ungefär två månader sedan så nådde Netflix 200 miljoner prenumeranter, men med tanke på att deras streamingtjänst lanserades redan 2013 så har Disney utan tvekan tagit upp kampen om tittarna på streamingmarknaden.
 

Läs också: Disney Plus sätter premiärdatum för "Loki" och fler serier

 
Har du givit Disney Plus en chans själv ännu? ‣ Läs mer och bli medlem på disneyplus.com!
| 10 mars 2021 15:05 |