Skribent

Alexander Kardelo

7 november 2013 | 19:01

Stort förarbete med Mikael Håfströms "Tunnels"

Förproduktionen är redan igång på filmatiseringen av ungdomsmysteriet "Tunnlar".

Svenske regissören Mikael Håfström är snart tillbaka med sin femte engelskspråkiga film. Och än har han inga planer på att flytta hem. Håfström, just nu bosatt i London, arbetar på flera nya projekt samtidigt varav ett är fantasy-filmatiseringen "Tunnels". Ett projekt han ser väldigt mycket fram emot:

- Jag jobbar just nu på flera grejer som känns spännande, och "Tunnels" är definitivt ett av dem. Vi jobbar med en del förarbete på den, det är ett stort visual effects-arbete och mycket "concept art" som tillverkas för att förstå hur man ska tillverka hela den värld som filmen kräver. Den har ett långt förberedelsearbete, säger Håfström till MovieZine.

Roderick Gordons och Brian Williams bokserie som började med "Tunnlar" år 2009, följer fjortonårige Will som tillsammans med sin kompis upptäcker en mystisk stad under Londons gator. Något annorlunda mot de rysare som Håfström gjort på sistone, eller actionthrillern "Escape Plan" för den delen, men ändå inget stort steg för regissören.

- Jag har gjort "Skuggornas hus" och lite annat med ungdomar. Även "Ondskan" var en film som naturligtvis hade yngre skådespelare med. Men det är kul att göra olika saker.

Mikael Håfström är närmast aktuell med "Escape Plan" med Arnold Schwarzenegger och Sylvester Stallone i huvudrollerna. En längre intervju kommer upp närmare filmens premiär, som är den 6 december.

| 7 november 2013 19:01 |