Film

Skribent

Alexander Dunerfors

14 september 2013 | 18:01

Stoppa pressarna! Justin Bieber har twittrat igen

Tydligen kan det inte sägas tydligt nog: nej, Justin Bieber ska inte vara med i "Batman vs Superman".

Jag blir vanligtvis inte upprörd över rykten och andra dumheter som sprids på nätet. Men idag når medias dåliga omdöme nya nivåer, när en bild från Justin Biebers Instagram tolkas som att han har fått en roll i "Man of Steel"-uppföljaren.

Det uppenbara skämtet har både Aftonbladet, Expressen och många andra medier okritiskt lyft upp som en "nyhet". Trots lågt intresse från min sida kändes det som att det är dags att belysa lite missade fakta här:

1. Kort innan Justin Bieber skickade ut bilden i etern twittrade han: "Off to do something funny... or die :)" Det retweetades av humorsajten Funny or Die som ju lever på att spela in sketcher och parodier med kända personer. Det krävs inget geni för att räkna ut vad som håller på att hända här.

2. Ett manus till "Batman vs Superman", om filmen nu ens heter så, är långt ifrån klart.

3. Om ett manus var klart, lämnar man inte ifrån sig det till en opålitlig pojkspoling. Om han mot förmodan var påtänkt för en roll, skulle han få läsa manuset under hög sekretess och inte få instagramma om det till höger och vänster.

Dessutom minns vi fansens vrede efter att Ben Affleck fick rollen som Batman. Inte en chans att Warner Bros riskerar att förstöra en seriös och viktig storfilm genom att sätta en söt men tämligen talanglös flickidol i någon roll, vilken som helst. Ni kan sova lugnt, när "Batman vs Superman" har premiär sommaren 2015 står Justin Bieber möjligen på gästlistan, men inte i rollistan.

Hoppas vi har rett ut helgens stora bluff nu, jag har fler viktiga scoops att skriva om idag. Tydligen är Katy Perry på smällen med en smurf, och Lindsay Lohan la just upp en bild på sin lunch.

| 14 september 2013 18:01 |