Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 april 2013 | 19:01

Steve Jobs-komedi ute på nätet

Funny or Die har satt Justin Long i huvudrollen som Apples grundare.

Ashton Kutcher har premiärvisat sin "Jobs" på filmfestivalen i Sundance. Aaron Sorkin skriver fortfarande på manuset till sin version av Steve Jobs liv, som ska fokusera på tre av Apples stora produktsläpp.

Men först ut av Jobs-filmerna blev en komedi med titeln "iSteve". Det är humorsajten Funny or Die som släppt en egen halvbiografisk berättelse, som spelades in på fem dagar. Justin Long har huvudrollen och Jorge Garcia ("Lost") spelar kollegan Steve Wozniak.

Se "iSteve" gratis här...

"Filmen blandar humor och allvar men bryr sig inte särskilt mycket om att följa verkligheten i sin berättelse. Bland annat blir Jobs och Bill Gates bästa vänner och Gates hjälper till att bygga Apple-datorer hemma i Jobs garage (med en hammare)", skriver Macworld som redan hunnit kolla in den 79 minuter långa "dokumentären".

Regissören Ryan Perez hoppas ingen ska ta filmen på alltför stort allvar:

- I sann internetanda är den inte baserad på särskilt djupa efterforskningar. I princip handlar det om en snabbläsning av Steve Jobs Wikipediasida. Den är fånig, men täcker hela hans liv, har Perez sagt till New York Times.

| 17 april 2013 19:01 |