Film

Skribent

Thomas Linnaeus

23 oktober 2023 | 12:01

Stephen King-filmen blev en mardröm för regissören: "Bland mina värsta upplevelser"

Danske Nikolaj Arcel som regisserade “The Dark Tower” är inte nöjd med resultatet idag.
Den hyllade danska regissören Nikolaj Arcel, som ligger bakom “A Royal Affair” med Alicia Vikander, hade en jobbig Hollywood-debut. Resultatet blev “The Dark Tower” som både floppade och sågades. I en podcast från Kino.dk så har Arcel öppnat upp om projektet:
 
– Om jag ska vara helt ärlig så var det en av de värsta upplevelserna i mitt liv. Jag tycker att mottagandet var något orättvist, för det fanns också folk som tyckte att filmen var tillräckligt bra.
 
I huvudrollerna syntes Matthew McConaughey och Idris Elba, och Arcel vill inte peka ut någon specifikt, men en av herrarna hade han svårt att jobba med:
 
– Det är lite konstigt att prata illa om människor man har jobbat med. Men jag kan säga så här: en var underbar och en var hemsk. Så mycket kan jag säga. Och det är svårt att jobba med en skådespelare som är arg och inte vill vara där och kämpar mot dig hela tiden.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
Idris Elba tillsammans med Nikolaj Arcel - ser de ut att komma överens med varandra?
 
Filmen som bygger på bokserien av Stephen King, möttes av en hatstorm efter premiären. Arcel tar avstånd från “The Dark Tower” och menar det inte är “hans” film:
 
– Men det förvånade mig att folk var så arga. Jag tänkte "Jaha, den får mediokra recensioner". Jag visste inte att så många skulle bli så arga. Men också för att jag egentligen inte hade med filmen att göra.
 
Var “The Dark Tower” en bra adaption av böckerna?
| 23 oktober 2023 12:01 |