Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 maj 2013 | 16:01

Star Trek-strippen "onödig", erkänner filmskaparna

Den kallas redan för "århundradets mest onödiga nakenscen". Nu ber Damon Lindelof fansen om ursäkt för den "omotiverat" lättklädda scenen med Alice Eve.

Förutom heta diskussioner kring filmens skurk och huruvida "Star Trek"-arvet förvaltats väl av regissören J.J. Abrams har en annan fråga dykt upp efter biopremiären av "Star Trek Into Darkness". Nämligen: var det verkligen nödvändigt för Dr. Carol Marcus (Alice Eve) att strippa ner till sina underkläder inför Kirk (Chris Pine)?

Fansen har tagit till sociala medier för att göra det man gör i såna fall, rasar. Och producenten/manusförfattaren Damon Lindelof har tagit till sig av kritiken:

- Jag har förstått att att vi inte borde så omotiverat ha visat upp en nästan avklädd skådespelerska, svarar Lindelof på Twitter.

Men att det skulle vara kvinnofientligt håller Lindelof inte med om:

- Vi har också Kirk utan tröja och i bara kallingar i båda filmerna. Men jag har lyssnat på er, jag tar på mig ansvaret och kommer att tänka mig för i framtiden.

Hajade du till inför scenen i "Star Trek into Darkness"? Borde filmskapare tänka för sig mer, eller är det okej att visa upp både manliga och kvinnliga skådespelare med omotiverat lite kläder på sig? Kommentera nedan.

| 21 maj 2013 16:01 |