Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

30 november 2016 | 16:00

"Star Trek: Discovery" värvar Starfleets första skådespelare

Doug Jones, Anthony Rapp och Michelle Yeoh ska spela tre nya karaktärer i den kommande serien.
Arbetet med den nya "Star Trek: Discovery"-serien går framåt och idag kommer nyheter om rollsättningen. Doug Jones, Anthony Rapp och Michelle Yeoh ska spela tre helt nya karaktärer i seriens universum.

Doug Jones ska spela Lt. Saru, den främsta vetenskapsmannen ombord på Starfleet. Han tillhör en alienras som tidigare inte setts i "Star Trek".

Anthony Rapp har rollsatts som Lt. Stamets - också han en vetenskapsman ombord på Starfleet - vars specialområde är svampar i rymden.

Michelle Yeoh blir Starfleets kapten ombord på skeppet Shenzhou. Hennes namn är Captain Georgiou.


Anthony Rapp, Doug Jones, Michelle Yeoh.

"Discovery" blir den första "Star Trek"-serien på över tio år. 2005 lade den senaste serien, "Enterprise", ner efter fyra säsonger. Kabelkanalen CBS beställde "Discvovery" för ett år sedan och sedan dess har projektet stött på förseningar i form av folk som har bytts ut i teamet. Bryan Fuller, som varit involverad i tidigare "Star Trek"-serier och filmer, lämnade sin post som showrunner på "Discovery" tidigare i höstas, men intygade samtidigt att det var på grund av för många järn i elden och att han skulle fortsätta att övervaka serien i bakgrunden.

Är du ett stort "Star Trek"-fan?
| 30 november 2016 16:00 |