Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 augusti 2023 | 19:00

Spelet "The Walking Dead: Destinies" låter dig skriva om tv-serien

Det nya spelet låter dig ändra handlingen i de fyra första säsongerna av den populära zombieserien "The Walking Dead".
Franchisen "The Walking Dead" är lika odödliga som zombierna den skildrar, med flera nya tv-serier på väg som "The Walking Dead: The Ones Who Live" och "The Walking Dead: Daryl Dixon" med Norman Reedus.
 
Serien har även fått ett och annat spel, som det oerhört framgångsrika av Telltale Games som fick flera uppföljare och gjorde interaktiva berättelser där du kan påverka handlingen oerhört populära.
 
Nu är ett nytt spel på gång, kallat "The Walking Dead: Destinies". Här får du skriva om berättelsen i AMC-serien och återuppleva ikoniska händelser. Du kan bland annat låta Shane döda Rick och göra honom till en zombie, vilket är motsatsen till vad som händer i originalet.
 
 
"The Walking Dead: Destinies" följer handlingen i de fyra första säsongerna i tv-serien med resan till Atlanta, Greene-familjens gård, fängelset och den närliggande fästningen Woodbury. I trailern ovan får vi se spelaren kontrollera Rick, Daryl och Glenn.
 
Utvecklarna bakom spelet är Flux Games, som tidigare utvecklat "Cobra Kai"-spel. Spelet släpps till Nintendo Switch, Playstation 4, Playstation 5, PC, Xbox One och Xbox Series X. "The Walking Dead: Destinies" låter som ett intressant koncept, men ser ärligt talat inte överdrivet bra ut och släpps några år för sent.
 
"The Walking Dead" sändes från 2010 till 2019 och var oerhört populär under en period. Tv-serien går att streama på HBO Max, Disney+ och Viaplay.
 
Vad tycker du om "The Walking Dead"? Ska du spela "Destinies"?
| 18 augusti 2023 19:00 |