Spel

Skribent

Viktor Eriksson

24 november 2023 | 07:30

Spelen du missade 2023: “Hi-Fi RUSH” – ett våldsamt “Guitar Hero”

MovieZine listar spelen från 2023 som vi känner att fler borde spela. I dag: musikactionspelet “Hi-Fi RUSH”.
Kommer du ihåg en tid för länge sedan? En enklare tid? Kanske rentav en bättre? En tid då Playstation 2 regerade över världen och spelen var kreativa, vågade och lite konstiga. När spel var… du vet… kul! Ifall du inte gör det behöver du inte vara ledsen. För nu har du chansen att uppleva den tiden igen, tack vare “Hi-Fi RUSH”.
 
Musikactionspelet smygsläpptes under början av 2023 och är utvecklat av Tango Gameworks, som annars är mest kända för “The Evil Within”. I det axlar du rollen som den självutnämnda “framtida rockstjärnan”, tillika älskvärda jubelidioten, Chai som blir sammansvetsad med sin musikspelare. Något som leder till att han får superkrafter som är kopplade direkt till musikens puls.
 
"Hi-Fi RUSH" är ett actionspel likt “Devil May Cry” fast byggt runt känslan av flow och synestesi. Du vet den där känslan som du själv säkert upplevt när du lyssnar på musik och tycker dig kunna se och känna hur rytmen i musiken reflekteras i dig själv och din omvärld.
 
I “Hi-Fi RUSH” använder du den här effekten för att spöa upp robotar genom att matcha dina slag och rörelser till tonerna av The Black Keys, Nine Inch Nails och många fler. Tänk på det lite som ett “Guitar Hero”, fast med mer våld. Och ifall du känner att du inte har någon vidare taktkänsla finns det ändå möjligheter för att spela “Hi-Fi RUSH”.
 
Det hoppas jag verkligen att du gör för det här är ett av årets mest underskattade spel. Spelbarheten är nyskapande, storyn överraskande stark, karaktärerna en blixtförälskelse och humorn håller Golden Age-”The Simpsons”-nivå.
 
Det är en upplevelse som börjar bra och sedan bara blir bättre och bättre till sådan grad att du blir överraskad över hur högt spelet lyckas nå i slutändan. Och som en liten bonus innehåller Hi-Fi RUSH förmodligen 2023:s absolut mäktigaste och roligaste spelögonblick. Jag tänker inte avslöja vilket det är. Men jag kan ge dig en ledtråd… Prodigy.
 
| 24 november 2023 07:30 |