Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

10 november 2016 | 11:00

"South Park" fick göra om avsnittet i sista sekund efter Trumps seger

Skaparna var säkra på att Clinton skulle vinna, men med bara några timmar kvar till sändningstid fick de göra om hela avsnittet om presidentvalet.
Skaparna av "South Park" har alltid varit snabba på bollen när det kommer till att göra samhällssatir av väldigt nyliga händelser, men det senaste avsnittet som släpptes bara timmar efter presidentvalet ställde alldeles särskilt höga krav på tempo. De var nämligen så säkra på Hillary Clintons vinst att avsnittet om valresultatet redan var färdigt, men efter Trumps seger fick teamet naturligtvis snabbt skriva om stora delar och animera nytt material innan sändningstiden samma kväll.

Det ursprungliga avsnittet om Clintons seger skulle heta "The Very First Gentleman", men titeln byttes ut till "Oh Jeez" när Trump, eller Garrison i "South Parks" värld, tog hem valet. Under det intensiva arbetet med att få ut det omskrivna avsnittet under kvällen twittrade duon Trey Parker och Matt Stone ut en försmak på det trumpifierade avsnittet, med ett sorgligt budskap:

"Vi vet alla att kvinnor kan bli vad de vill. Förutom president".


En talesperson för "South Park" talade om för Variety att "medan tidsmånen för att göra om kvällens avsnitt efter Trumps seger må vara tight, är det ändå så att skaparna alltid jobbar med avsnittet fram tills sändningsdagen".

Allt för att det ska vara så färskt som möjligt alltså. Vilka hjältar!

Förhoppningsvis släpps Clinton-versionen av avsnittet, "The Very First Gentleman", någon gång i framtiden, men tills dess finns det dagsaktuella Trump-avsnittet "Oh Jeez" ute i USA.

Vem är den bästa karaktären i "South Park"?
| 10 november 2016 11:00 |