Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 oktober 2019 | 20:55

"Solsidan"-premiären skjuts fram på grund av illegal streaming

Premiären på C More nu till helgen skjuts fram till premiären i TV4, den 20 oktober.
"Solsidan" är en av C Mores och TV4:s mest framgångsrika tv-serierna någonsin, vilket nu gjort att man oroar sig för att problemen med de illegala streamingsajterna kommer att påverka tittarsifforna i TV4 så pass illa att man inte vågar släppa serien digitalt på C More innan TV4-premiären senare i oktober.
 
- Vi har precis avslutat analysen av vår senaste storsatsning "Fartblinda" och kan tyvärr konstatera att tittandet har varit allt för stort på de illegala streamingtjänsterna. "Solsidan" är vår absolut mest efterlängtade premiär under hösten och därmed hett eftertraktad av illegala streamingtjänster. "Solsidan" är också det program som vi sedan tidigare vet har fått mycket stor spridning på de illegala streamingtjänsterna. Vi måste nu agera kraftfullt för att skydda vårt material, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.
 
TV4 och C More har tidigare lyft problematiken med illegal streaming. Enligt deras egna beräkningar kostar brottsligheten företaget minst 150 miljoner kronor per år. Kostnaden för branschen på totalen uppgår sannolikt till miljardbelopp.
 
- Anledningen till att vi flyttar C More-premiären är att vi riskerar att tappa för stor del av publiken till de illegala streamingtjänsterna innan "Solsidan" sänds på TV4 och TV4 Play. Det påverkar tittarsiffrorna och därmed möjligheten att sälja annonser. Det leder givetvis till sämre möjligheter att finansiera våra satsningar på svenskt drama och vårt övriga innehåll, fortsätter Arefalk.
 

Läs också: "Solsidan" är tillbaka! Se första trailern till säsong 6

 
Vad tycker du om att C More-premiären skjuts fram på grund av de illegala streamingsajterna? Kommentera gärna nedan!
| 3 oktober 2019 20:55 |