Film

Skribent

Mats Karlsson

24 januari 2011 | 13:06

Smith köpte "Red State" åt sig själv

På den pågående Sundance-festivalen skulle Kevin Smiths "Red State" auktioneras ut, men det slutade med att Smith köpte filmen själv för 20 dollar.

Igår kväll på Eccles Theatre på Sundance-festivalen i Salt Lake City hade 1200 personer samlats för att se Kevin Smiths "Red State". Efter visningen hade Smith meddelat att han skulle auktionera ut filmens rättigheter för distribution.

Alla som hade samlats där för att bjuda på filmen blev dock blåsta på konfekten, skriver Slashfilm. Smiths producent auktionerade bort filmen för 20 dollar till Kevin Smith själv och inledde direkt ett 25 minuter långt föredrag om problemen med modern filmdistribution och förklarade att han minsann tänkte distribuera "Red State" på egen hand.

"Red State" har kostat Smith 4 miljoner dollar att göra och Smith såg ingen logik att spendera ytterligare 20 miljoner på marknadsföring. Smith var också allmänt trött på massiva marknadsföringar vars verkan är maximerad till tre dagar.

Smith meddelade att han planerade att turnera med filmen till 19 oktober och då skulle halva budgeten vara intjänad. Efter det blir det konventionell biodistribution.

Kevin Smiths tilltag blev dock inte populärt, varken hos köpare eller hos media som hävdade att det var sista gången de visade intresse och skrev om en film av Kevin Smith. Något som kan passa Smiths egna planer för framtiden, då han tänker avsluta sin regikarriär med "Hit Somebody" och efter det ägna sig helt och hållet åt distribution och produktion.

| 24 januari 2011 13:06 |