Film

Skribent

Mats Karlsson

1 februari 2011 | 18:08

Smith klipper ner "Red State"

Kevin Smith har tagit till sig kritiken och har nu bestämt sig för att klippa ner sin skräckfilm "Red State" som han visade på Sundance.

"Red State" fick väldigt blandade recensioner när den premiärvisades på Sundance, men många som såg filmen var överens om att en scen var alldeles för lång och utdragen. Det är scenen där Michael Parks karaktär håller en 20 minuter lång predikan och den lär troligtvis bli nedkortad. För Bleeding Cool berättar Smith att han planerar att redigera filmen innan han ger sig ut på turné med filmen.

- Filmen jag visade filmteamet två dagar efter vi hade avslutat inspelningen var samma version som jag visade på Sundance. Jag älskade filmen och längden var lagom, men när vi kom till Sundance fick jag sätta mig ner för första gången och såg filmen tillsammans med 1200 andra personer som inte hade varit involverad i filmen.

Så jag satt där och tänkte: Ok, det är något som jag trodde skulle funka, men som inte fungerade för publiken. Jag trodde att jag skulle få bra reaktioner, men inget hände. Min producent tyckte att vi skulle låta filmen vara som den var, för att vi är våra egna chefer nu. Men jag är ju först och främst en filmmakare och jag vill att filmen ska rulla så mycket som möjligt. Om nu folk tycker att Parks predikan är för lång... för jag vill ju att folk ska älska Park lika mycket som jag gör, så för mig som är en filmklippare får man ibland döda sina barn, säger Smith.

| 1 februari 2011 18:08 |