Film

Skribent

Mats Karlsson

31 december 2010 | 14:38

Smith bjuder in till pressvisning

Trots löften att pressen aldrig skulle få se hans filmer gratis, har nu Kevin Smith ändrat sig och anordnar en pressvisning av "Red State".

Så sent som igår rapporterade MovieZine att Smith vägrar ge pressintervjuer för sin skräckfilm "Red State" och tidigare har han även sagt att han kommer aldrig låta pressen se hans filmer gratis igen. Men igår kväll kom han tydligen på andra tankar och bjöd in pressen på Twitter till en visning i sitt hem.

- För att bevisa att jag inte hatar filmsajter, ska jag bjuda in er till mitt hus för att kolla på "Red State". Jag har 48 platser kvar, så vem är på?, skrev Smith på Twitter.

Det tog inte många minuter förrän anmälningarna ramlade in på Twitter. Peter Sciretta från Slashfilm, Drew McWeeny på HitFix (tidigare känd som Moriarty på AICN), Joblo, Empire var några av dem som hakade på. Däremot var det en filmjournalist som nobbade Smiths inbjudan och sa att han inte gillade regissörens tillvägagångssätt och hävdade att Smith försöker manipulera pressen. Det var Devin Faraci på Bad Ass Digest och som tidigare skrev för CHUD.

- De som vill gå får gärna gå. Men låt oss inte låtsas som att det inte är något att bry sig om. Han manipulerar pressen, skrev Faraci på Twitter.

Att just Faraci blev den journalist som nobbade Smith är inte så förvånande. Han är känd för att både ha och kunna stå för sin egen åsikt till sin spets. Det är en skicklig filmanalytiker som har stor tyngd i filmbranschen och det han säger brukar ge effekt. Igår var inget undantag.

På grund av att han vägrade komma till visningen resulterade det i att både McWeeny och Sciretta hamnade i debatt med Faraci.

- Jag vill bara ha bra filmer. Men detta är en kille som inte gör sådana och som startar offentliga strider. Han har dessutom redan satt riktlinjerna med sin senaste härdsmälta, skrev Faraci till Sciretta och McWeeny med Smith som åhörare.

Intressant att Faraci aldrig tvekade säga vad han tyckte om Smiths spontana inbjudan och om filmmakaren i fråga och dessutom rakt upp i ansiktet på Smith. Faraci är dck inget stort fan av Smiths filmer som han också påtalade igår på Twitter.

- Hans filmer är så fruktansvärt överskattade, till Baz Luhrmann-nivå.

"Red State" kommer premiärvisas på Sundance Film Festival som pågår mellan 20-30 januari. Smiths privata visning kommer att äga rum efter festivalen, onsdagen den 2 februari i Los Angeles.

| 31 december 2010 14:38 |