Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 juli 2019 | 12:00

Vad hände i bonusscenerna efter ”Spider-Man: Far From Home”?

Sitt kvar under eftertexterna. Du vill inte lämna bion för tidigt…
Ska du se Marvels senaste äventyr på bio i veckan? Glöm inte att sitta kvar under eftertexterna. I sann MCU-anda finns det några överraskningar i slutet av ”Spider-Man: Far From Home”. De är till och med några av filmseriens bästa bonusscener, enligt många fans.

Utan större spoilers kan vi berätta att den första scenen kommer mitt i eftertexterna, och sätter upp en mycket spännande story för en tredje film om Peter Parker, alias Spider-Man. En andra scen kommer i slutet med en rolig twist på en favoritkaraktär, något som kan förändra hur vi ser på ”Far From Home”.

Råkade du missa bonusscenerna? Lugnt, efter bilden bjuder vi på en sammanfattning. Spoilervarning nedan!
 
 

1. His name is Peter Parker!

 
I den första bonuscenen landar Spider-Man och MJ på New Yorks gator, efter en svindlande flygtur bland skyskraporna. De ska just få riktigt dåliga nyheter: tv-skärmar visar ett postumt videomeddelande från Quentin Beck (Mysterio). Där avslöjar han Spider-Mans verkliga identitet, och vänder dessutom på historien för att få Spider-Man att framstå som skurken.
 
Hann Mysterio verkligen spela in videon före sin död? Nja, detta är nog ännu en bluff från hans team, som lurat världen med hologram och monsterfighter filmen igenom. Vi får dessutom hoppas att skurken på något vis överlevde, för Jake Gyllenhaals minnesvärda Mysterio återser vi gärna i MCU. Scenen sätter ändå upp en spännande inledning för "Spider-Man 3", där Peter Parker kommer behöva rentvå sitt namn inför världen.
 
Den finaste överraskningen av dem alla: vår favoritredaktör J. Jonah Jameson är tillbaka, spelad såklart av den oersättlige J.K. Simmons från Sam Raimis ”Spider-Man”-trilogi!
 
 

2. Nick Fury tar semester

 
På tal om fake news: I den andra bonusscenen får vi veta att filmens Nick Fury och Maria Hill har gestaltats av hamnskiftarna Skrulls (som det presenterades i ”Captain Marvel” kan dessa utomjordingar ta sig an vilken skepnad som helst).

Den riktige Nick Fury verkar istället sitta och glassa i solen på stranden. Men när kameran zoomar ut visar det sig att bakgrunden är ett hologram. Fury är snarare på ett rymdskepp fullt med Skrulls. Vad gör han där? Och hur länge har Talos (Ben Mendelsohns karaktär) ersatt Fury hemma på jorden? Det är några av frågorna som kommande Marvel-filmer i Fas 4 får besvara.

Vad tyckte ni om bonusscenerna i ”Spider-Man: Far From Home”? Tyck till nedan!
| 4 juli 2019 12:00 |