Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 juni 2019 | 12:00

Skaparen bekräftar: Det blir ingen säsong 2 av hyllade "Chernobyl"

Det kanske kan tyckas självklart med tanke på miniseriens ämne, men nu är det bekräftat en gång för alla.
Miniserien "Chernobyl" har gått och blivit årets stora succé i tv-världen, vilket med tanke på det skrämmande utsökta manuset (skrivet av seriens skapare Craig Mazin) och den strålande regin från den svenske regissören Johan Renck, känns fantastiskt välförtjänt.
 
Eftersom miniserien berättat en verklig historia, om kärnkraftverkskatastrofen i Tjernobyl, ned i minsta detalj och dessutom knyter ihop händelserna efteråt under eftertexterna - har det aldrig varit tänkt att serien skulle få någon fortsättning. Men med tanke på att serien nu är den högst rankade någonsin bland IMDb:s bästa tv-serier genom tiderna, har spekulationerna kring hur en eventuell andra säsong skulle kunna se ut givetvis redan tagit fart bland "Chernobyl"-fansen.
 
I en tweet har seriens skapare nu bekräftat att de fem avsnitten i miniserien är allt vi kommer att få se av "Chernobyl".
 
 
Vi kan nog däremot förvänta oss att få se både Mazin och Renck involverad i nya intressanta och påkostade projekt inom kort, då deras kreativa beslut i skapandet av "Chernobyl" lär väga tungt när de vill skapa något nytt framöver.
 
Vilken annan verklig eller fiktiv historia skulle du vilja se Mazin och Renck tackla härnäst? Kommentera gärna nedan!
| 6 juni 2019 12:00 |