Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 augusti 2013 | 23:01

Sista spelfilmen för Ken Loach

Håller sig till dokumentärer efter inspelningen av "Jimmy's Hall".

Den brittiske filmregissören Ken Loach orkar inte längre med det jobbet kräver. Hans pågående inspelning kan bli hans sista, säger producenten Rebecca O'Brien till ScreenDaily:

- Det är ett så stort åtagande. Och Ken är inte den som sitter i en stol och ger order. Han springer ständigt runt, och det tar på krafterna. Jag skulle bli väldigt förvånad om vi gör en film till efter den här.

Just nu spelar Loach in "Jimmy's Hall" på Irland. Därefter ser det ut som att dokumentärfilmer är vägen att gå för den 77-årige filmskaparen.

- Vi har några dokumentäridéer som vi bollar med. Men nu gör vi det här seriösa kostymdramat så att vi kan sluta på topp, säger O'Brien.

Loach slog igenom på 60-talet med "Kes - Falken", och har hållt sig sysselsatt sedan dess. Hans filmer har tävlat i Cannes 11 gånger. "Jimmy's Hall" utspelar sig år 1932 och följer en irländsk kommunistledare som återvänder från New York för att starta upp en danslokal.

Sist Ken Loach bar bioaktuell var det med "Änglarnas andel" i vintras. Redan till hösten ser vi hans dokumentärfilm "The Spirit of '45". Se trailern nedan:

| 8 augusti 2013 23:01 |