Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

27 september 2016 | 10:00

Sherlock: här är namnen på de kommande avsnitten och vad de kan betyda

Vi kan ana vilka bokäventyr de baserar sig på.
Vem älskar inte BBC:s "Sherlock"? Sedan serien dök upp i rutan 2010 har den i långsam - men fruktansvärt kvalitativ - takt underhållit oss (nästan) varje år. De tre 90-minutersavsnitten varje säsong tar 4-6 månader att spela in, så det faktum att Benedict Cumberbatch och Martin Freeman fortsätter att prioritera detektivserien år efter år trots alla möjligheter i Hollywood är ett gott betyg.

Säsong 4 är på väg och idag offentliggörs titlarna på avsnitten! Eller rättare sagt på två av dem. Det tredje och sista hålls ännu hemligt, troligen för att namnet innehåller en spoiler.

"The Six Thatchers", som det första avsnittet kommer att heta, är förmodligen baserat på Arthur Conan Doyles berättelse "The Adventure of the Six Napoleons", som handlar om ett fall där en rad av olika Napoleon-byster har förstörts. Avsnittet regisseras av Rachel Talalay ("Tank Girl"), som nyligen har skapat avsnitt för "Doctor Who".

"The Lying Detective" är namnet på det andra avsnittet och kan vara en referens till boken "The Adventure of the Dying Detective". I den historien var Holmes dödligt sjuk och Watson försökte gå till botten med vad som var fel på honom. Nick Hurran, som regisserade avsnittet "His Last Vow" i senaste säsongen, tar på sig uppdarget igen. 

Det sista, ännu namnlösa, avsnittet på säsong 4 regisseras av "Skins" Benjamin Caron, som också regisserade "Wallander".

Cumberbatch har redan skrivit på kontrakt för en femte säsong, vilket betyder att de nya avsnitten håller standarden!

Säsong 4 har brittisk premiär på BBC den 1 januari 2017.

Ser du fram emot mer "Sherlock"?
| 27 september 2016 10:00 |