Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juli 2023 | 08:55

"Shazam 2" floppade hårt - skådespelaren skyller på online-troll

"Jag hoppas att det blir en av de där filmerna som folk upptäcker längre fram, trots allt skit de hört."
Han mötte på gudarnas vrede, men var inte beredd på online-trollens hat.
 
Stjärnan i "Shazam!"-filmerna har ingen aning om varför DC-uppföljaren floppade. I ett samtal med The FilmUp Podcast skyller han på kritiker, och haters, och Rotten Tomatoes:
 
- Publikens betyg var hyfsade men kritikernas betyg var märkligt nog förbluffande låga. Folk var galet otrevliga (...) Jag säger inte att filmen är perfekt eller något slags Orson Welles-mästerverk, men det är en jäkla bra film.
 
- Jag tror bara att världen har förändrats så mycket mellan första och andra filmen. Sociala medier har förändrats. Hatet online, det finns troll och det finns de som verkligen vill förstöra vissa projekt för att de ogillar dem, eller ogillar mig, eller något, säger Levi.
 
 
Första "Shazam!" kom som en frisk fläkt i superhjältegenren 2019 och spelade in 367 miljoner dollar världen över. Förhoppningarna var att svenske regissören David F. Sandberg skulle få filmserien att lyfta ännu högre med "Shazam! Fury of the Gods", istället spelade den in runt en tredjedel av summan (133 miljoner dollar).
 
En redig kassaflopp alltså - och kritikerna dömde ut den som en film som saknade glädjen från ettan men drunknade i CGI-effekter.
 
Är detta slutet för Zachary Levi som karaktären Shazam? Han vet inget om hjältens framtid (och vi skulle inte ha alltför höga förhoppningar), men han hoppas att folk ska ge filmen en chans trots allt:
 
- "Jag hoppas att det blir en av de där filmerna som folk återbesöker. Man kan se "Fury of the Gods" hemma eller på ett plan eller något, och de har hört så mycket skot om den, men så kan de säga: "Vänta lite nu."
| 27 juli 2023 08:55 |