Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

19 november 2016 | 18:00

Serierna och dokumentärerna på HBO Nordic i december

Bland annat är "Vikings" tillbaka. Vad ska du avsluta tv-året med?
Är du redo att gå in årets sista månad? Vilken blir den sista serien du följer år 2016? Kanske "Vikings"? Det här är nytt på HBO Nordic i december.

Vikings (1 december)


Den andra halvan av säsong 4 återvänder och Ragnars återkomst till Kattegatt sätter igång en dominoeffekt av oväntade händelser. Han återvänder för att se vad det har blivit av sönerna och vill klara upp lite affärer med kung Egbert i Wessex. Samtidigt planerar Lagertha sitt eget maktspel i Kattegatt och Björn gör sig redo att segla ut på Medelhavet i sin nya båt som Floki har byggt åt honom. Alla tidigare säsonger blir tillgängliga samma dag.



Heartless (1 december)


Vad som kan ses som Danmarks svar på "Twilight" är en fantasyserie om ett syskonpar som lider av en förbannelse som gör att de måste suga livskraften ur andra för att överleva, på samma vis som en vampyr behöver blod. Om Sebastian eller Sofie suger för hårt eller hyser äkta kärlek till sitt offer fattar denne eld. Detta blir naturligtvis ett problem när syskonen söker botemedlet hos den mörka internatskolan Ottmanngård. Där utvecklar sig alla möjliga scenarion av tonårsångest och kärleksaffärer, även mellan lärare och elev. Serien vill vara lite sexigare och lite farligare än exempelvis "Twilight", så om du behöver uppgradera kan denna serie från manusförfattarna bakom "Bron" vara rätt i vintermörkret.


Kampen för tillvaerelsen (19 december)


I en norsk dramakomedi-serie reser den polska lingvisten Tomasz till Oslo för att inkassera pengar från en far han aldrig har mött. Väl där blir han fäst vid de priviligerade medelklassmänniskorna som i brist på riktiga problem är ganska bra på att skapa sina egna. Båda säsongerna blir tillgängliga och serien baseras på en bok av Erlend Loe. Den som exempelvis har läst "Naiv. Super" vet vilken slags underfundig humor man kan vänta sig.


Pete Holmes: Faces and Sounds (4 december) 


Detta är en komedispecial som visar ett live-uppträdande från i våras av komikern Pete Holmes. I sin föreställning behandlar han ämnen från nyckeln till lycka och konstiga mardrömmar, till hur britter hanterar pinsamma situationer och hur fjantigt det är med porr. 



Vice Special Report: A House Divided (10 december)


Undrar du hur Trump kunde vinna presidentvalet? Den här exklusiva dokumentären intervjuar nyckelpersoner på båda sidor av den amerikanska politiken. Här undersöks bland annat den extremism som har börjat växa fram och hur den kan åtgärdas. Hur uppstod just det bittra politiska klimat som gjorde det möjligt för Trump att väljas?

Every Brilliant Thing (27 december)


I denna dokumentär försöker en ung pojke att bota sin mammas depression genom att skapa en lista över allt det bästa här i livet. Listan växer medan åren går. I barndomen var det "glass", i tonåren "Star Trek", på universitetet "överraskningar" och i äktenskapet "att bli kär". När sonen själv plötsligt måste ta sig igenom en svår period i vuxenlivet blir listan som han byggt för sin mor otroligt viktig för hans egen krishantering.

Vad blir du nyfiken på att spana in i december på HBO Nordic?
| 19 november 2016 18:00 |