Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 december 2020 | 10:50

Ska "Se upp för Jönssonligan" få en uppföljare?

"Jag tror man kan göra det ännu roligare", säger Henrik Dorsin till MovieZine.
"Se upp för Jönssonligan" gör succé på streaming efter julens C More-premiär. Intresset och nyfikenheten hos tittarna har varit hög, även om filmen får minst sagt blandat mottagande.

Om det räcker för att ge klartecken åt en uppföljare återstår att se, men Henrik Dorsin och de andra i gänget har redan några idéer klara:

- Det är ju en reboot på ett koncept och en franchise. Det finns saker som man skulle vilja utveckla och gå djupare in i. Vi gjorde medvetet en väldigt storydriven film. Det vore kul att göra fler filmer, inte minst för att få jobba igen med det här gänget. Det finns redan många idéer på saker vi skulle vilja göra. Jag tror man kan göra det ännu roligare, berättar Dorsin, som varit med och skrivit manus och även spelar Sickan.

- Men jag vet inte, hur bedömer man vad som är en succé när den går upp på streaming? Det hade varit lättare om den gick upp på bio. Jag vet inte vad framtiden har i sitt sköte, och vem som bedömer vad som ska göras eller inte.
 
 
 
Hedda Stiernstedt (Doris) berättar för MovieZine att hon och de andra i ligan gärna återses för en uppföljare:

- Det stående skämtet var hela tiden vem som kunde komma på sämst titel för tvåan: ”Jönssonligan i fjällen”, typ.

David Sundin (Harry) tillägger:

- Sämst eller bäst, där går meningarna isär. Jönssonligan-filmerna är ju en filmsvit. Det är så de får fäste och blir folkkära. Det är svårt att göra med en one-off-rulle, och skapa alla relationer och bakgrundshistorier. Vi får hoppas att folk vill se mer.
 
 
Vill ni se fler filmer med nya Jönssonligan? Tyck till nedan.
| 28 december 2020 10:50 |