Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 december 2023 | 06:00

Kvällens tv-tips: Sveriges roligaste julkomedi är fortfarande oöverträffad

Trots flera svenska julfilmer genom åren så har ingen har riktigt kunnat toppa Kjell Sundvalls hejdlöst roliga ”Tomten är far till alla barnen”. Se den på TV ikväll.
Med TV-klassikern ”Vi hade i alla fall tur med vädret” signalerade regissören Kjell Sundvall att han kunde erbjuda den svenska publiken gott om förlösande cringe-humor. Nästan 20 år samlade han några av svenska skådespelarelitens största i ”Tomten är far till alla barnen” och resultatet var minst lika roligt.
 
Peter Haber spelare bonuspappan Janne som kämpar med att sambon Sara (Katarina Ewerlöf) har en rad olika barn med sina ex. Speciellt på julafton blir det kaos i huset när alla familjer ska samlas med nya och gamla partners. När Sara berättar för Janne att hon är gravid får han dock annat att tänka på - han har nämligen steriliserat i hemlighet.
 
Det är en imponerande ensemble av bekanta ansikten och veteraner som Dan Ekborg, Leif Andrée, Jessica Zandén, Nina Gunke, Anders Ekborg, Helena af Sandeberg, Alexandra Dahlström, Stina Rautelin och Suzanne Reuter. Filmen blev en enorm framgång som belönades med en guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll (Ewerlöf) och följdes av remakes i både Tyskland, Frankrike och Finland.
 
Se trailern här:
 
 
Här kan du se ”Tomten är far till alla barnen”:
 
Ikväll på TV4 21.00
Streama på Netflix
Streama på Tele2 Play
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 24 december 2023 06:00 |