Film

Skribent

MovieZine

16 mars 2023 | 10:00

Sci-fi-filmen "Gattaca" blir tv-serie från Showtime

Ethan Hawke och Uma Thurman spelade huvudrollerna i kultfilmen från 1997.
Showtime arbetar på en tv-serie baserad på 90-talsfilmen "Gattaca", skriver Variety.
 
Sci-fi-rullen följde Ethan Hawke, Uma Thurman och Jude Law i en framtid där genmanipulation blir allt vanligare, och låter föräldrar upptäcka sina barns genetiska defekter redan innan de föds. Det skapar i sin tur ett klassamhälle av "valids" och "in-valids".
 
Andrew Niccols "Gattaca" blev ingen större biosuccé när den släpptes 1997. Filmen floppade, men har med åren fått kultstatus och höga betyg på IMDb. Och en Oscarsnominering blev det också, för filmens futuristiska scenografi (tyvärr var detta året då "Titanic" svepte alla priser). 
 
 
TV-serien "Gattaca" kommer att utspela sig efter händelserna i filmen, men följer en snarlik handling. En man som fötts med hjärtfel försöker stjäla en annan mans identitet - en atlet med perfekta gener - för att förverkliga sin dröm om en rymdresa.
 
Bakom den nya adaptionen hos Showtime står "Homeland"-skaparna Howard Gordon och Alex Gansa.
 
Fun fact: Ethan Hawke och Uma Thurman blev ett par på inspelningen av "Gattaca". Ett år senare föddes dottern Maya Hawke, numera också skådis som synts i bland annat "Stranger Things". De förblev gifta fram till 2005.
| 16 mars 2023 10:00 |