Klipp

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

14 september 2016 | 15:00

Scenen som var för magstark även för "Game of Thrones"

De trasade sönder köttfärs och kyckling för att få till de gore-iga effekterna i säsong 6! Se klippet.
Vid det här laget har vi väl alla sätt säsong 6, hoppas jag. Annars vill du nog undvika att läsa vidare. En viss karaktärs brutala död i bild var i själva verket mycket råare, innan "Game of Thrones" var tvungna att ta ett steg tillbaka och klippa bort våldet. I videon nedan ser vi hur de blodiga dödsscenerna vi bevittnade i de senaste avsnitten kom till med hjälp av praktiska och digitala specialeffekter.


Image Engines specialeffektsansvarige Mat Krentz berättar för Variety att seriens värsting Ramsay Boltons öde kunde ha sett mycket värre ut. Det är redan ganska rått när vi ser en av blodhundarna tugga av hans ansikte, men faktum är att de filmade mycket grövre material till att med 3D-effekter visa hur Ramsay får sin käke söndertrasad av hundarna.

- De filmade scenen ur massa olika vinklar. Hunden filmades mot en greenscreen, sedan Ramsay mot greenscreen och till sist en bakgrundsbild, innan vi satte ihop alla lager, förklarar Krentz.

Hela 72 karaktärer dog under säsong 6 och Image Engine fixade 38 av dem med specialeffekter. Kanske mest anmärkningsvärt i videoklippet ovan är hur man använde riktig köttfärs och kyckling som man trasade sönder på film, för att sedan klippa in när huvuden slås sönder mot stenväggar eller när fingrar blir avslitna i närbild! Ren filmmagi.

Hade du föredragit att se den råare versionen av Ramsays död?
| 14 september 2016 15:00 |