Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

19 december 2016 | 17:00

Sansa har fått smak för makt i nästa "Game of Thrones"

Skådespelaren är helt öppen om Sansas framtid i säsong 7.
Säsong 6 innebar en riktig förändring i maktfördelningen i "Game of Thrones" och en av de stora händelserna var naturligtvis slaget mellan Jon Snow och Ramsey Bolton, där Sansa och Littlefinger fick rida in i sista sekund och rädda dagen. Efter säsonger av förtryck och våltäkt fick Sansa äntligen sin hämnd, men var var erkännandet från övriga för hennes hjälteinsats? Istället valdes Jon till ledare och Sansa hamnade återigen i skuggan.

Det verkar bli ändring på det i säsong 7. Skådespelaren Sophie Turner var förvånansvärt öppen i en intervju med Vulture om Sansas framtid:

- Sansa fick smak för det här med makt i slutet av säsongen, vilket är mer eller mindre första gången hon får känna. Hon tycker att hon förtjänar det efter allt hon gjort för Jon och The North, men när hon räddar dagen och inte får något erkännande för det, upplever hon att den makt hon just fått uppleva har berövats henne lika fort igen. Hon berövas på den respekt hon tycker att hon har förtjänat.

- Hon försökte ge Jon råd och styra ihop, men det är svårt i ett patriarkat där sexism regerar. Det vore en stor omställning för Jon att lyssna på henen och göra som hon säger. Så hon vände sig till Littlefinger och tyckte att, just det, han har rätt ju. Den där fina lilla bilden av mig på tronen och dig vid min sida kanske inte var så dum ändå.

Låter som att syskonbråk är på väg! Men kan Sansa lita på Littlefinger...? Säsong 7 förväntas vara här till sommaren.

Vad hoppas du att Sansa gör i säsong 7?
| 19 december 2016 17:00 |