Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

20 maj 2019 | 22:50

Såg du dubbelmissen i "Game of Thrones"-finalen?

Det ska bli kul att se om HBO lyckats hitta på en lika fyndig undanflykt denna gången. Spoilervarning.
Vår "Game of Thrones"-resa har nu officiellt tagit slut, men något säger mig att vi kommer att fortsätta diskutera både den sista säsongen och serien som helhet under en lång tid framöver. Jag känner själv att jag har ett antal funderingar jag skulle vilja dela med mig av i kommande texter, när finalavsnittet har fått sjunka in lite mer. 
 
Men redan nu måste jag givetvis bara poängtera att det hände igen. Som ni kanske minns så råkade en kaffemugg lämnas kvar på ett bord framför Daenerys i en av scenerna i säsongens fjärde avsnitt - vilket HBO senare skojade bort med att "latten som syntes i senaste avsnittet var ett misstag. Daenerys hade beställt örtte".
 
Med tanke på alla klippare och andra personer som har kvalitetssäkrat avsnitten så var det ändå lite förvånande att kaffemuggen lyckades gå alla obemärkt förbi. Men nu visar det sig att även finalavsnittet råkade ut för en liknande miss, denna gången i form av TVÅ vattenflaskor i plast.
 
 
Troligtvis var det skapligt varmt under inspelningen av den här scenen, där alla karaktärer verkar vara klädda som om de var på teammöte utanför Winterfell. Det döljer sig med andra ord troligtvis ett gäng vattenflaskor till bakom kulisserna i den här scenen. Men man kan ändå tycka att någon borde ha märkt det i efterhand och sett till att flaskorna togs bort i efterarbetet.
 
Frågan är nu om HBO kommer att hitta på någon lika fyndig undanflykt som sist - eller om de bara struntar i att kommentera missen helt och håller denna gången? Har vi någon läsare som sitter på någon fyndig undanflykt som vi kan tipsa HBO om? Kommentera gärna nedan!
| 20 maj 2019 22:50 |