Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 september 2013 | 14:01

Så blir handlingen i nya "Jönssonligan"

Den kallas för en ny svensk "Ocean's Eleven". Här är storyn till "Den perfekta stöten".

Igår blev det klart att Jönssonligan kommer tillbaka i ny kostym. Simon J. Berger tar över Gösta Ekmans roll, och det känns tydligt att de klassiska komedierna får en rejäl makeover. Vi kan nu presentera handlingen i "Den perfekta stöten":

Charles är tillsammans med sin styvfar Ralf Stockholms skickligaste biltjuvar. Men i en stöt som går fel, mördas Ralf och Charles sätts dit för mordet. För att hämnas sin styvfars mördare - den korrupta affärskvinnan Wallentin, gör Charles en plan för att genomföra den mest komplicerade stöten i Sveriges historia. Till sin hjälp samlar han bedragaren Ragnar, sprängexperten Harry och låsspecialisten Rocky.

Tre Vänner som producerar filmen har också lämnat den här beskrivningen av karaktärerna i "nya Jönssonligan":

Charles Ingvar Jönsson (Simon J. Berger): Ensamvarg, geni, mannen med planen. Efter att hans styvfar, och enda vän, mördas bestämmer han sig för att göra århundradets stöt mot den korrupta banken Wallentin Exchange.

Harry (Torkel Petersson): Sprängexpert, hemlös, familjefar. Var tidigare arbetsledare i Kirunagruvan, är idag på glid. Hans fru Doris har lämnat honom med deras enda dotter, stöten är hans sista chans att komma på fötter igen.

Ragnar Vanheden (Alexander Karim): Hustler, livsnjutare, lurendrejare. Kan snacka omkull vem som helst, när som helst, hur som helst. Älskar att bränna pengar och tvekade inte en sekund på att vara med på sitt livs stöt.

Rocky (Susanne Thorson): Låsspecialist, utbrytare, Charles ex. Är på rymmen från fängelset och tål inte Charles, men måste göra stöten för att kunna starta ett nytt liv.

Filmen får biopremiär under våren 2015.

| 27 september 2013 14:01 |