Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

23 augusti 2016 | 07:00

Rupert Grint får huvudrollen i "Snatch"-serien

Han ska spela Ron Weasleys motsats i tv-adaptionen av Guy Ritchies "Snatch".
Rupert Grint är det stora namnet på löpsedlarna idag. Harry potters rödhåriga bästis har landat en huvudroll i "Snatch"-serien. När vi tidigare i våras fick höra att Sonys streamingtjänst Crackle skulle göra en tv-serie baserad på Guy Ritchies film "Snatch", var vi tveksamma till om projektet kunde funka. Allt som fanns var en synopsis och löftet om att serien skulle ha en ny handling och nya karaktärer, men behålla samma anda och stuk som originalfilmen. Idag vet vi vilka skådespelare som har fått äran att gestalta Londons tuffa killar.

Rollen som Grint ska spela är verkligen Ron Weasleys motsats. Charlie Cavendish, som karaktären heter, är en kaotisk, snobbig förbrytare i Londons undergroundgäng. Innifrån fängelset samarbetar Vic Hill, spelad av Dougray Scott från "Fear of the Walking Dead". Ed Westwick från "Gossip Girl" ska spela nattklubbsägaren Sonny Castillo. Serien berättar historien om dessa unga män i tjugoårsålderns som hittar ett ebrg med guldtackor, vilket blandar in dem i den dolda och mörka kriminaliteten där gerillapoliser, gatuslagsmål, internationella ligor och lokala gängledare.

Det kan minst sagt bli intressant att se hur väl Rupert Grint lyckas övertyga publiken att han har vuxit upp sedan sina dagar som skämtsam hjälte i en magisk värld och blivit en hårdnackad rikemansskurk i en mörk verklighet.

Nick Renton ("The Musketeers") ska regissera seriens tio timmesavsnitt i samma höga tempo och karaktäristiska stil som gjorde "Snatch" till en modern klassiker. Serien kommer 2017.

Kan du se Rupert Grint i den här rollen?
| 23 augusti 2016 07:00 |